Ha valaki látta A nagy vonatrablás című filmet, az tudhatja, hogy egy nagy rabláshoz micsoda előkészületek kellenek, és mekkora kockázattal jár. Bankrablásról nem beszélve: ott vannak a kamerák, a biztonsági őrök, a riasztók, a páncélszekrény, meg kell fúrni, vagy ki kell találni a kódot, után el kell tudni menekülni. Nagyon macerás.

Erre jöhetett rá Simicska Lajos. Tulajdonképpen két lábon áll a pártnak álcázott szervezet: az egyik Orbán, a másik Simicska. Orbán dolga az, hogy nemzeti szöveggel elkábítsa a népet, kijelölje nekik az ellenségeket, akiktől ő megszabadítja őket. Ez idő alatt Simicska dolga az, hogy pénzt csináljon, és a legkülönfélébb módon kirabolja az államot. A pénzt Orbánnal együtt osztják el. Annyiban különböznek a szocialistáktól, hogy ott mindenki a saját szakállára lopott kisüzemi módszerekkel, pitiáner korrupcióval. A Fidesz azonban rablásra szerveződött maffia, amely pártnak adja ki magát, valójában nagyüzemi módszerekkel fosztja ki az államot. A végső cél ez, miközben Orbán speciális betegsége folytán élvezi a hatalmat is, de a lényeg a pénz.

Tökélyre fejlesztették a módszert, lemosták az orosz és az olasz maffiát is, amely mindig az államon kívül maradt, és az állammal szemben harcolva kellett fosztogatnia. Az Orbán-Simicska maffia specialitása, hogy ők az egész államot foglalták el, és a teljes nemzeti vagyonra tették rá a kezüket, és úgy bánnak vele, mint a sajátjukéval. A csúcsra most jutottak el, amikor megkapják a Magyar Nemzeti Bank kulcsát. Képzeljük el, amikor Amerika legnagyobb betörője átveszi az Egyesült Államok aranytartalékának és devizakészletének kulcsát. Ez történik most, amikor Orbán bábja, Matolcsy lesz az MNB elnöke.Matolcsyra csak azért esett a váalasztás, mint annak idején Schmitt Pálra: bármit végrehajt, bármit meg lehet mellette csinálni.

Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy Simicska Lajos megkapta a kincseket érő trezor kulcsát. Csak rajta múlik, hogy az államnak álcázott biznisz működtetéséhez mennyi pénzt, devizát, aranyrudat hagy bent a bankban, és mennyit visz belőle haza, illetve helyeznek el saját nevükön külföldi bankokban. Zseniális a találmány, nincs riasztó, nincs biztonsági őr, nem kell megfúrni a széfet, hanem mindenki tiszteleg, amikor bemennek a kulccsal, és mindenki tiszteleg, amikor kivonulnak Magyarország devizatartalékával és képletesen az aranyrúdjaival.

Mostantól nagyban játszanak a fiúk, van egy országuk, egy nemzeti bankjuk, 10 millió rabszolgájuk, akik nekik dolgoznak, és az ország teljes vagyonával, aranykészletével azt csinálnak, amit akarnak. Ezekhez képest a nagy vonatrablók pitiáner zsebtolvajok voltak.

16 Comments

16 Reader’s Comments

 1. Kedves László!

  Milyen intelligensen kerülte Matolcsy úr nevét!

 2. De van egy különbség a nagy vonatrablás és a mostani nagy bakrablás között. Azok pénzért tették, csak a pénzt vitték el semmi több. A mostani bankrablók nemcsak pénzért teszik, hanem bosszúból és élvezetből.
  .
  Letörölhetetlen a kéjes vigyor a pofájukról a büszkeséggel együtt, hogy a nagy vonatrablással ellentétben büntetlenül rabolhattak.
  .
  Itt kezdődik Orbán és Simicska Mein Kampfja ami édesebb mint a pénz.. Persze a pénz is kell, de ha már nem lesz mit rabolni akkor beéri azzal is, hogy roncsol. De egyenlőre még van mit rabolni, az ország utolsó tartaléka. Utána, hogyan tovább? Valóban elviszik ezt is büntetlenül???
  .
  A nagy vonatrablás tetteseit keresni kellett de a büntetés magától értetődő volt.

  A nagy magyar bankrablás tetteseit nem kell keresni, de a büntetés nehezebben szabható ki.

 3. papirvagokes

  Képtelenség, hogy ezt megússza ez a bagázs, itt olyan összeomlás lesz és olyan nyomor, hogy már mindenkinek ki kell, hogy szúrja a szemét, mert mindenkit érinteni fog. Főleg, ha egy Argentína- szerű összeomlás jön, káosszal, rablásokkal, egyébként ezt jósolta orbán, amikor elkezdődött a hatalma, nagy nyomor, nagy rendőri erők. Nem tudom hogy egyezteti össze ezt a mai dumájával, hogy az Eu oké nekünk, mert onnan csak nyerünk, onnan jön a pénz. Ha jön a nyomor hogy fogja rá az Eu-ra, ha egyszer onnan jön a pénz. Ja, hogy csak neki jön. Egyébként nagyon gáz ez a sok beetetett, szerencsétlen ember, akinek elég annyit mondani, hogy kommunisták, külföldi erők, stb., és már bólogatnak, hogy igen a Gulág, de most nagyon jó.
  Orbán egy igazi szociopata, látta, hogy itt milyen egyszerű, következmények nélküli a lopás, milyen káosz van az emberek fejében, milyen erőtlenek, szervezetlenek és már jött is az ötlet, a nagy ország-lenyúlás, kicsivel nem érik be, ez a nagy terv, remek. Egyszerűen nem hiszem el, hogy a szemünk előtt lopják el az életünket és erre nincs reakció. Ez maga az őrület, főleg ahogy az ember kiszolgáltatottan csak vár, mint a szerencsétlen vágóhídi marhák, hogy mikor csap le a bárd, ezek meg csak bólogatnak, hogy most jó, mert a Gulág, meg a kommunisták, meg a…

 4. Én nem tudom mi van ezzel az országgal. Ennyi végtelenül buta ember hogy szorulhatott ide akik még mindig hisznek az orbán bandának. Bármelyik európai kultúr országban úgy rúgták volna seggbe őket, hogy a lábuk nem érte volna a földet csak itt tudnak gyökeret ereszteni a sok beteg lelkű bús magyar közt miközben simogatják őket és a lelkükre beszélnek, hogy “ti a turul népe vagytok” ők pedig magömlést kapnak a gyönyörűségtől és nem veszik észre, hogy a banda a másik kezével már a zsebükben kotorászik a lelkiismeretüket pedig már elrabolta….és micsoda álszentség, hogy selmeczi süteményt vitt a fidesz székház előtt tüntetőknek. Annyira átlátszó az egész, mert előre tudták selmecziék, hogy mi lesz rá a reakció és előre kitervelt dolog volt, hogy tetszelegjenek a mártír szerepében így a tüntetésből is hasznot húztak…micsoda kígyó.

 5. Ez idő tájt olvasom Márai Sándor, A szegények iskolája c. művét (ahogyan ő nevezi könyvét). Ildomos lenne minden – a magát saját fejjel gondolkodó magyar állampolgárnak valló – személynek elolvasni és ezt – azt megszívlelni belőle. Szegény Márai, idejekorán halt meg, nem kellett belekóstolnia a magyar néphatalomba.

 6. Pénz, hatalom? Melyik az elsö? Én azért hajlok arra, hogy Orban esetében a hatalom, a pénz csak eszköz. Az az elsö, hogy az ö kezében legyen a kontroll: milyen nyelv legyen az elsö az iskolaban(angol-német), ki legyen szakmunkas, a kurianak is beszolt, röghöz kötés, a nyugdijakat is lenyulta( bar ez pénz, de ugyanakkor pofatlansag, hogy jön ö ehhez) a fideSS karja ugy lendül a szavazasokon, mint a naciké annak idején… Simicskat nem ismerem, de ha ebben a jatékban részt vesz az azt mutatja, hogy elfogadja Orban fennsöbségét, mint Matolcsy. Fontos, hiszen sok pénzröl van szo, szintén megbizhato emberre van szükség. Azt nehezen tudom elképzelni, hogy két dudas van egy csardaban, az egyik a fö macso, és ez Orban.
  Egyébként ugy altalaban is az ilyen személyiségzavaros embereknél a hatalom, a masok feletti uralkodas vàgy az elsö és nem a pénz. És persze a perverzio, masok tudatos rombadöntése, a rosszat akaras, ezaltal tünik ö hatalmasabbnak. Példaul Hitler esetében sem a pénz dominalt, ugy mint Sztalinnal sem. De persze fontos, Kadhafinak azért kellett a pénz, mert kifizette embereit, Orban is fizeti embereit, mint egy zsoldos hadsereget.

 7. Jó cikk.
  Szomorú, de valós. Rövid, tömör, lényegre törő.
  Elkeserítő, ugyanakkor bicskanyitogató.
  De az operettek ideje lejárt.
  Maximum musical.
  Bicska Maxi.

 8. A MNB.uj elnöke már is kiadta a szakmai ismeretőből fakadó jelszót.Imigyen hangzik:”Ne nagyon törödjenek a valos képpel.”Nem tudom miért,de nekem erről a hazogság jut eszembe.Vagy is hazudják el az ott dolgozók az igazat.Aki erre nem lesz hajlandó az bizony lapátra kerül.

 9. Igen, sikerült nekik,csak most az a kérdés?, hogyan tovább? Minden eszközt bevetnek hogy ök nyerjenek a következö választásokon!, mert ha nem! Derült Égböl a villám lecsap rájuk! Ezután már csak Irhamentés! De remélem sikertelen lessz! A 21.-század legnagyobb Maffia bandája! Remélem hamarosan Hollywood filmet készit erröl az elvetemült Bandárol! S örrökre a pincemélyén ragadnak láncal a lábukon egytöl-egyig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 10. Ez a cikk úgy elvan dugva. Pedig milyen jól látja a helyzetet. Én nem értem, hogy született buták az emberek, vagy idővel butulnak el ennyire? Hogyan lehet , hogy ennyi ember áll melléjük ? Elég lehangoló a helyzet. Már nem akarok magyar lenni. Szeretnék békességben , örömben , nyugalomban élni. Elegem van az orbáni forradalmakból, gyűlöletből.

 11. Kertész Ádám

  Kegyelem. Mindenki abban szeretne élni. :) Szerintem meg lehet találni a cikket, én is megtaláltam. Ne gondold, hogy az emberek buták, lehet, hogy hiszékenyek.. igen lehet, de nem biztos, hogy mindegyikük buta is. Érthető az aggodalom a három tonna arany kapcsán, de az emberek gondolkodhatnak úgy: “Hol van az 65 tonna ami 23 éve még itt volt?”, és ez is egy szempont. A bizalom mindig sebezhetővé tesz, ez tény, de sajnos a bizalomnak mára sokkal kevesebb veszteni valója maradt, mint egykor volt. (Szerintem.)

 12. Kádár J. megelégedett a hatalommal.
  Volt valami élni és élni hagyni elv, vagy mi.

 13. Válaszul Kegyelemnek
  Sokan érzik a bőrükön a “helyzetet” és sokan képesek még átlátni is, de egészen ritka dolog, hogy valaki úgy tudja szavakba önteni a lényeget, mint Bartus László teszi. Kegyelemnek igaza van abban, hogy “el van dugva” ez az írás is.Nekünk, akik keresik ezeket a írásokat és akik helyett Bartus László megfogalmazza mindezt az is a dolgunk, hogy a lehető legtöbb olyan embernek eljuttatjuk, akik szintén örülnének neki, és azoknak is, akiket még felvilágosíthatónak tartunk.. A terjesztése tehát erkölcsi és meggyőzódésbeli KÖTELESSÉGÜNK.
  Egyébként én sem találok logikus magyarázatot arra, hogy képzettségük és életútjuk bizonysága alapján joggal értelmes gondolkodóknak tekinthető, vagy annak vélt emberek mitől FideSS hívők még ma is. Két munkahipotézisem van rá:
  1) Ténylegesen szenvedői voltak a kommunista rendszer valamelyik szakaszának. Pl. katonaköteles korukban ún. “fegyver nélküli” szolgálatra, vagyis munkaszolgálatosnak, osztották be őket, vagy valamiért megjárták az ÁVÓ pokoli bugyrait.
  2) Vallásos (templomjáró, churchgoing), de tulajdonképpen nem hívő (believer), magukat kereszténynek/keresztyénnek valló emberek, akik nem veszik észre, hogy az egyházuk egyes papjai által hirdetett gyűlölet-ideológia homlokegyenest ellenkezik a krisztusi szeretet-tanítással. Még ha valamilyen “kegyes” csomagolásban tálalják is. Bartus László ezt az utóbbit is nagyon jól látja és meg is írta.
  Természetesen nincs olyan statisztika, vagy szociológiai tanulmány, amely ezeket a meggyőződéseket feltárná. Nekem speciel, az én ismeretségi körömben szerzett tapasztalataim azt mondják, hogy az utóbbiak, vagyis a papjuk szövegeit kritika nélkül elfogadó, de egyébként jóeszű emberek azok, akik még mindig inkább a FideSSt választják, mintsem az ezerszer elátkozott kommunista ideológiát. Az meg eszükbe sem jut, hogy szabadelvű ember is lehet hívő és a kommunista ideológia NEM azonos az ateizmussal. Különben pedig hívő ember abban is hisz, hogy az ítélet az Istené, aki nem szorul rá arra, hogy helyette az Ember ítéljen.
  Kedves Kegyelem!
  Légy, vagy inkább maradj csak szabadelvű magyar. Annak születtél s legyen bár ez átok (mintsem áldás manapság), “E világon nincsen számodra (más) hely, E földön élned s meghalnod kell!” Ha Te nem tartasz ki, ha mi nem tartunk ki, elvész ez az ország, elvész ez a ma okkal birkának titulált nép. Lehet, hogy nélkülünk is ez a sorsa, de ne múljunk el abban a tudatban, hogy legalább nem próbáltuk meg “taní-tani”

 14. Nagyon érdekes az irás,és igaz.Sajnos ezt itt Magyarországon nem látják és birkamodra türik.

Írja meg véleményét!