Nem nyugszik a Fidesz, nem férnek a bőrükbe Orbánék. Most azt vetették fel, hogy a szórványságban élő magyarokat át kellene telepíteni. Az ok nyilvánvaló: nem lehet egész Erdélyre területi autonómiát követelni nemzetiségi alapon, mert Erdély nagy részében a magyarok kisebbségben vannak. Székelyföldön vannak olyan területek, ahol a magyarok tömbben élnek és többséget alkotnak.

Mivel azt nem tudják megoldani Budapestről, hogy Erdélyből a románokat kitelepítsék, ezért azt találták ki, hogy a magyarokat telepítenék egy helyre, leginkább Székelyföldre, megnövelve a mostani tömbmagyarság területi határait, és erre a területre követelnék először a magyar autonómiát, majd önkényesen Magyarországhoz való csatolását. Orbánt és bandáját eddig sem nagyon érdekelte, hogy ki mit mond, nyilván arra építenek, hogy egyoldalú lépés esetén sem engedne Európa háborút a románoknak egy olyan területért, ahova egy helyre betelepítették az összes erdélyi magyart, közel félmillió embert.

Életveszélyes stratégia, ezért most arról ne is beszéljünk, hogy a székelyek és a magyarok nem ugyanaz a nép, ők maguk is megkülönböztetik magukat egymástól. Az indok az, hogy így lehet megakadályozni a magyarok asszimilációját olyan területeken, ahol kisebbségben élnek. Ha áttelepítik őket olyan területre, ahol a magyarok élnek többségben, akkor nem asszimilálódnak. Ez a hivatkozás hamis, de a cél nyilván valóan az, hogy a területi autonómiához létrehozzanak egy minél nagyobb összefüggő területet, ahol a magyarok vannak többségben.

Mindezt az a Nemzetstratégiai Kutatóintézet találta ki, amelyet azért hoztak létre, hogy Kövér László családi barátjának, cimborájának, az Erdélyben bukott politikus Szász Jenőnek jól fizető állást csináljanak. A nyomor szélén tengődő, eladósodott Magyarországon 1,2 milliárd forintot különítettek el az intézet létrehozására, ebből százmillió forintot már múlt évben átutaltak a kamu intézetnek, hogy az év utolsó két hetében költse el.

Szász Jenő volt az első fideszes fiókpárt, az erdélyi Magyar Polgári Párt elnöke, amelynek az lett volna a feladata, hogy az önállóságát megőrző RMDSZ ellen lázítsa fel az erdélyi magyarokat, és a Fidesz irányítása alá terelje be egész Erdélyt. Ez a terv csúfosan megbukott, mert Szász Jenő, aki jó fideszes szokás szerint kommunistázza az RMDSZ-t, akkor ért el valami eredményt, ha az RMDSZ koalícióra lépett vele. Szász Jenő a fideszes ejtőernyős párttal megbukott, helyére megbízták ugyanezzel a feladattal Tőkés Lászlót, aki létrehozta az Erdélyi Magyar Néppártot. Miután a két fideszes párt csak egymástól szerzett szavazatokat, az RMDSZ-től nem, Szászt Orbánék kivonták a forgalomból, és Pesten kreáltak neki egy „nemzetstratégiai” kutatóintézetet.

Az ötlet nagy felháborodást keltett tudományos körökben, mert az Orbán-kormány pénzhiányra hivatkozva befagyasztott mindenféle igazi kutatást és tudományos életet, de már indulásként is egymilliárdot adott Szász Jenőnek, aki még csak nem is tudós vagy kutató, és a „nemzetstratégiát” fogja száz emberrel kutatni.

Eddig úgy tűnt, hogy ez csak egy pénzmosoda és egy állás Szász Jenőnek, de úgy tűnik, több ennél. Persze, sejteni lehetett volna, hogy ha a szélsőséges Kövér László és Szász Jenő kezdi el kutatni a nemzetstratégiát, abból valami szörnyűség jön majd ki. Legutóbbi közös húzásuk Nyirő József nyilas író sikertelen újratemetése volt. De ebből a szellemiségből már sejthető, hogy ez a „kutatóintézet” előbb-utóbb náci mintára afféle magyarságkutatást végez majd, és a magyar élettér növelésének, a nagy magyar állam tervének problematikáját kutatja majd.

Így kezd már világossá válni, hogy mit jelent a kutatóintézet célkitűzései között az a mondat, hogy „a magyar jövő valódi határainak felismerése és tudatos kiépítése”. Ki gondolta, hogy ez majd hamarosan országhatárokat jelenthet, mert az áttelepítések célja mindig az országhatárok elmozdítása. Mi más lenne e „kutatóintézet” célja, hiszen már van egy Nemzetpolitikai Kutatóintézet. Ám a Szász Jenő-féle „kutatóintézetnek” lesz Romániában is egy irodája, amely már eleve aggályos, hiszen magyar államigazgatási szerv státuszában levő intézmény működne Romániában, mint egy helyi kormányzóság.

Az intézet majd nyilván kikutatja, hogy Nimród a magyarok ősapja, és Attila jogán a fél világ jogos örököse. A kitelepítés ötlete talán nem véletlenül akkor hangzott el, amikor Kövér László a magyar parlamentre kitűzte a székely zászlót. Ez nem mást jelent, mint Magyarország igényét a Székelyföldre.

Ezt hivatott előkészíteni a volt székelyudvarhelyi polgármester, a székelyek vezére által vezetett „nemzetstratégiai kutatóintézet”. A kitelepítéshez majd lakások kellenek, nyilván az Orbán-kormány építkezésekbe kezd Romániában, hogy a magyarokat egy területre költöztesse. Ezzel elvesznek a magyar kultúra emlékei ott, ahonnan elköltöztetik a magyarságot, de a kutatóintézetben már biztosan megrajzolták a Magyarországgal egyesítendő Székelyföld határait. Beteljesítik majd régi jóslatomat, hogy ezek a vadbarmok még felgyújtják Európát egyszer.

8 Comments

8 Reader’s Comments

 1. Szolid 2o13.o2.22.
  Sajnos minden mondata igaz és tragikus vége lehet ennek a nagy magyarkodásnak!De!! Valóban nincs ebben a témában felelőssége se az EUnak, se a különböző embetjogi szervezeteknek, akár az ENSZ-nek ! Én nem vagyok se politológus. se közgazdász csupán az “istenadta nép” egy szerény képviselője nem tudok tudományos körítést fűzni ehhez, csak amit a lelkem diktál. A szívemre nem hivatkozhatom, mert az csak a FIDESZ-hez tartozó mélymagyaroknak van. Valahogy az alapvető emberi tisztességgel kellene foglalkozni az arra illetékeseknek, mert úgy érzem ott kezdődik minden. Elnézését kérem Bartus Lászlónak, hogy csak ilyen egyszerűen tudom kifejezni, nagyon egyetértek az írásával.

 2. “ezek a vadbarmok még felgyújtják Európát egyszer”
  Orbán és rendszere igen nagy gond,
  De ennél nagyobb az a mélyben húzódó gond, mely egész Európát
  veszélyezteti.
  Sajnos nem veszik komolyan Orbánt mert azon messzemenő, hogy egy csicska
  senkiházi, még is van egy nagy veszélye:
  Felismerte a Magyarságban mindig ott húzódó a nemzeti elveszejtés félelmét nem ismerő, , az ostobaságból és múltat bármikor felhasználni nem átalkodó haragot, gyűlöletet szító nemzeti érzelmiséget, – mindezzel párosuló, lázongó és siránkozó énképek, – Egyszer valóban tűzbe borítják a környezetüket.
  Európa megtapasztalatja azokat a gyűlöleteket, haragot melyeket beleplántáltak vagy felélesztettek egy nemzetbe.
  Orbán tudatosan ezt lovagolja és ezzel játszva jut előre a mocsokba, abban a mocsokban melyet önös érdekből, önmagának teremtett, Mert sötét és elveszett a lelke.
  Sajnos való igaz; a Magyarok Európában “készek” kirobbantani egy háborút,

 3. Left-Handed

  Sajnos,minden leirt mondata fedi a valóságot.

 4. neveletlen

  Kedves, Bartus László, sajnos, igaz, amit írt. Megint igaz.
  Amikor ov kitalálta ezt az izét, ezt a kutatóintézetnek nevezett valamit, először azt hittem, csak egy állás a bukott hívüknek.
  Bárcsak ennyi lenne! De nem.
  Önnek van igaza.

 5. Kedves Laci!
  Ebben is, mint annyi másban egyetértünk. Sajnálattal látjuk, hogy az AN-ban mostanában nem irsz, hiányolunk!!!!! Törődj velünk kérlek, sokunknak számitasz!! Várunk!

 6. papirvagokes

  Mint ahogy legutóbbi országértékelőjében is mondta a felcsúti : világnemzet lettünk, és ahogy megboldogult Ranschburg Tanár úr mondta, kicsi ennek a turulban született hazánk fiának ez az ország.
  Olyan módon vevők a jobboldaliak ovi beszédére és gondolkodásmódjára, hogy hónapokkal ez előtt az egyikük azt a javaslatot tette, hogy támadjuk meg Romániát, ő benne van (egyetemi tanár).
  Erre megint csak azt tudom mondani, hogy az őrületen és őrülteken nincs mit megérteni, sosem fogjuk. Haladnak saját végzetük felé, míg be nem teljesítik, rohannak a pusztulásban.
  Hogy mi is azon a vonaton ülünk, az már egyéni szoc.probl. Sajnos mindenki maga tud belőle valahogy kikeveredni, vagy …
  “A magyar állam ma úgy döntött, hogy a nemzeti érdekek védelmében szembeszáll Európával…” – Kertész Imre
  “Magyarország végzet, amelynek se értelme, se magyarázata, és amely egyedülálló Európában. A magyarok görcsösen ragaszkodnak a sorsukhoz. A végén kétségkívül elbuknak, és nem fogják érteni, miért.” – Kertész Imre

 7. Kedves B. László
  Amit ír a cikkében tökéletesen igaz.
  De sajnos ehhez még hozzá jön a kintiek szavazati joga …
  Véleményem szerint Orbánt már nem lehet demokratikusan legyőzni.
  Egész más taktika kell a diktátor félre állítására, forgalomból kivonására.
  .
  A Fidesz a választásokat meg fogja nyerni. Ha kell az Mszp-t betiltatja, és
  a határon túliak szavazataival tovább uralkodhat.
  Orbán tökéletesen tudja, hogy ebben az országban nem tett olyat, amiért akkora tömegek szavaznának rá, hogy azt választási győzelemhez segítenének őt.
  Éppen ezért ködös, ellenőrizhetetlen, visszaigazolhatatlan külhoni magyarok szavazataival tovább uralkodhat egy országban, és ezért semmi nem drága neki. Orbán nem alkotott soha semmit.
  A politikája semmi más mint az uszítás, megosztás, kisemmizés – Javak kridépei közt szétosztás, szélsőségesség létrehozása árnyék szervezetekkel, lekövethetetlen pénzekkel azok pénzelése és életben tartása. Ahogyan írta – hamis jóslatok írása, Istenségtől eredeztetése, történelem hamisítás …
  A legrosszabb az, hogy mindez súlyosan minősíti a Magyar nemzetet.
  Ha az ország egészséges lenne – pont úgy mint egy szervezet a betegségre – reagálna, de nem ezt teszi. Én megpecsételtnek látom a Magyarok sorsát.
  Egy évszázad alatt immáron három végzetes tragédiába torkollik a nemzet.
  Félek, hogy kiírjuk magunkat Európából és a fejlett, demokratikus államok soraiból.
  .
  Itt az ideje, hogy csomagoljon az ki teheti és keressen egy szebbnek ígérkező új hazát, ha egyáltalán a nagy világban befogadnak bennünket (míg befogadnak!)
  .
  Kiváló tisztelttel:
  K. S.

Írja meg véleményét!