Nagyon hasznos Magyarországnak Orbán Viktor kormányzásnak nevezett ámokfutása. Ha nem kerül hatalomra, és nem kap kétharmados többséget, talán soha nem derül ki, hogy mire képes. Miközben az ország húsz éven át úgy szavazott, hogy ezt a kis akarnokot távol tartsa a hatalomtól, mert a többség mindig érezte, hogy egy potenciális fenevad áll ugrásra készen, hogy megragadja a hatalmat, állandóan itt lebegett a fejünk fölött az ugyancsak sokak által táplált illúzió: miközben különböző kormányok birkóztak a feladattal, itt áll készenlétben egy zseni és az ő csapata. Évtizedeken át harcolni kellett azzal a tévhittel, hogy Orbán és bandája igazi profikból áll, akik egy modern, fejlett Magyarországot képesek építeni, nem a posztkommunizmus áporodott levegőjét, hanem a fejlett Nyugatot képviselik.

Elérkezett az idő. Orbán addig gyötörte a népét, verte szét az országot, hogy az emberek megértették: addig itt nem lesz nyugalom, amíg Felcsút nagy fia nem kapja meg, amit akar. Megkapta. Sokan bíztak benne, még az ellenoldal is reménykedve nézte, és azt gondolta, hogy annyi kudarc után most él a történelmi lehetőséggel. Új, professzionális, modern Magyarország épül. A zseni megmutathatja, mit tud.

Megmutatta. Egyrészt kiderült, hogy se Nyugatról, se modern világról, se profizmusról nincs szó. Áporodott, ósdi, feudális levegő ömlött az országba, a magyar történelem legsötétebb korszakai és leghitványabb figurái lettek a minták. A magyar nép legrosszabb tulajdonságait hozták elő. Ami pedig a szakpolitikai kérdéseket illeti, kiderült, hogy a technokrata zsenik helyett csupa idióta, esztelen barom kormányozza az országot, mintha a világnak most kellene feltalálnia a faekét, ezek úgy kezelik a pénzügyeket. Az egyiknek piros pötty nő a seggén, a másiknak pörög a nyelve, ha nem kap elég gyógyszert, a harmadik irtja a vadállományt, miközben lop csal és hazudik, és ha lebukik, akkor az keresztényüldözés. Ezek a barmok két év alatt szétverték az oktatást, a kultúrát, az egészségügyet, elloptak mindent, ami mozdítható volt, közmunkás rabszolgákra akarják építeni a jövőt a számítástechnika századában, mindenkivel összevesztek a világban, baltás gyilkosokkal kereskednek, kevés híján kirobbantottak egy kaukázusi háborút, arra költik az adófizetők pénzét, hogy a fél kormányzat a világlapok olvasói rovatával levelez, amelyek megírják, hogy egy fasiszta állam jött létre a Magyar Köztársaság helyén.

Eközben a sikerpropaganda nem szünetel, ezek bedőlnek saját propagandájuknak, és elhisizk, hogy ők mekkora zsenik, és kitartanak a kétszer kettő az öt unortodox számítása mellett. A hívek nem akarnak tudomást venni arról, hogy mi zajlik, gyűlölik a külvilágot és mindenkit magukon kívül, csak azzal nem akarnak szembe nézni, hogy egy mentálisan beteg, szerencsétlen, tehetségtelen ökör a vezérük, aki egy falut nem tudna elirányítani, nemhogy egy országot. De ez eddig nem derült ki, mert a demokratikus oldal bárgyú módon megadja a tisztségnek járó tiszteletet, és nem mondja ki, hogy a király meztelen. El kell takarodnia örökre. A hívek pedig szívják magukba a hazug önáltató prpagandát.

Most azonban a Tárki felmérte, kit tartanak az emberek a legjobb miniszterelnöknek. Antall és Horn Gyula győzött. Kettejük közül Antallnak nem sok adatott meg a betegsége miatt, ezért inkább a tragikus sorsnak szól a szavazat. Ez azt jelenti, hogy Magyarország eddigi legjobb miniszterelnöke az emberek szerint Horn Gyula volt, a lepufajkázott komcsi. Ez persze minősíti a többieket is, de valóban akkor volt utoljára ebben az országban valamiféle szakszerűség.

Azonban a legkellemesebb meglepetést az utolsó helyezett okozta. A magyar nép röpke két év után megállapította, hogy minden idők legrosszabb miniszterelnöke a titkos zseni, a nemzet nagy fia, Magyarország megmentője. Az a barom, aki képtelen egy ország irányítására teljhatalommal a kezében, és ezt csak arra tudta használni, hogy az idióta hülye haverjait beültesse a pozíciókba, megtömje a zsebüket, és kiiktassa a szabad és tisztességes versenyt. Lehetett volna államférfi, ehelyett egy gyáva pitiáner csaló, egy ócska kis senki lett belőle, aki csak úgy mer kiállni egy választásra, hogy megkötözi az ellenfele kezét és lábát. Kisstílű gengszter bitorolja a miniszterelnöki széket, és ejtette fogságba az országot.

Az nagyon vicces lesz, amikor kiderül majd, hogy egy közvélemény-kutatás, amelyet nem lehet elcsalni, azt mutatja, hogy a többség szerint az ország legrosszabb miniszterelnöke, legpancserebb idiótája Orbán, aztán az általa rendezett választáson mégis nagy fölénnyel győz. Két év utan mindenki tudja, hogy egy tehetségtelen és alkalmatlan hólyag Orbán, és ahelyett, hogy holnap elzavarnák Felcsútra, még legalább húsz évig fogja gyötörni a népet és dönti romba az országot. Azért, mert úgy csinálnak vele, mintha egy normális ember lenne, és legitim miniszterelnökként uralkodna.  Amerikában ez az ember egy fél napot nem kormányozhatna, mert az első intézkedése után elsöpörte volna a népharag, és vagy a diliházban, vagy a vádlottak padján ülne egy államcsíny után. A magánvagyonok elvétele után olyan súlyos ítéletet kapna, hogy nem találna ki élete végéig a börtönből. Az amerikaiak vagy más normális népek az ország határáig kergetnék vesszővel, ha egyetlen primitív “konzultációs levélre” merészelné költeni a pénzüket, és bohócot merne csinálni belőlük.

Orbán nemcsak alkalmatlan, hanem jellemtelen is. Pedig tudhatná mi a dolga. Ha valakiről megállapítják egy focicsapatban, hogy ő a legrosszabb, akkor azt lecserélik. De egy futballista az ilyet meg sem várja. Cserét kér, vagy sérülést színlel, nem égeti magát tovább. Ha nem veszi észre magát, akkor lehozzák a pályáról. De ez olyan sportember, hogy hiába kiabálnak be, hogy “Orbán! Csere!”, nem hagyja el a pályát. Ja, persze, ez érthető: övé a pálya. Kár, hogy nem a saját pénzén vette, hanem a mi pénzünkből. Vajon mikor szalad be három markos legény, és cipeli le a közönség röhögése mellett ezt a barmot?

Utóirat

Elnézést kérek mindenkitől az ízlésem ellen való durva jelzőkért. Használatuk szándékos. Azt szeretném érzékeltetni, hogy ennek az embernek nem jár ki a Magyarország miniszterelnökének járó tisztelet. A vele szembeni autentikus fellépés első lépcsője, ha annak látjuk, ami. Ki kell mondani, hogy a király meztelen. Nem jár neki a tisztelet. Köztörvényes bűnöző. Államcsínyt hajtott végre, csaló, tolvaj, gazember. Annak kell látni, ami. Ez az első lépés a szabadsághoz vezető úton.

64 Comments

64 Reader’s Comments

 1. NEM A CIKKET KELL DICSERNI-AMI ERTELEMSZERUEN REMEK-HANEM VEGRE OSSZEFOGNI,EGY MOZDULATTAL LETAKARITANI A BALEKOT A POSZTROL. MI TORTENHET ? VEGRE FELLELEGEZHET AZ ORSZAG. DE UGY LATSZIK A MAGYAROKBOL KIHALT AZ OSSZEFOGAS, KIHALT AZ EGY MINDENKIERT, MINDENKI EGY HAZAERT SZELLEM!?

 2. Trencsényi László

  Gratulálok!

 3. Trencsényi László

  Gratulálok!
  Teljes mértékben egyetértek a szerzővel! Sajnos a Magyar Nép többsége még nem elég érett a változtatásra. Az egykulcsos adó végett a FIDESZ és Jobbik többség sajnos nyerheti a következő négy évet is.

 4. Elkeserítő a cikk és a hozzászólások stílusa. A stílus maga az EMBER! Baloldaliként és itthon élve jól látom a jelenlegi kormány tevékenységének negatív hatásait, de a kritika ebben a formájában számomra elfogadhatatlan és taszító! Biztosan ez segíti az ellenzéket, hogy 2014-ben választásokat nyerjen majd?!?

 5. Stáry Lóránt

  Tisztelet ennek a baromnak? Ugyan már, ez a senkiházi emberek százezreit tette földönfutókká . Ennek az embernek el kéne takarodnia a közéletből, mert amennyiben ez tovább tart, újra vér fog folyni Budapest utcáin. Barátjával együtt kéne elűzni, azzal a Bayer Zsolttal, aki embertársait leállatozta és fizikai megsemmisítésüket szorgalmazza. Ennek az (embernek?) egyénnek a pártkönyve viseli az ötös sorszámot. Gondoljuk csak meg milyen ember lehet az első, vagy akár a többi, mint például Kövér házelnök. Ő most azzal van elfoglalva, hogy magánhadsereget épít az adófizetők filléreiből, talán nem is véletlenül, mert gondol a jövőjére.
  Ma már senki nem tiszteli ezeket a senkiháziakat, mindenki csak a centit vágja, hogy meddig kell még bírni ennek a despotának az uralmát!

 6. Hetvenhetes

  Bartus László kimondja, amit mi is gondolunk. Kicsit nyers, ez ízlésem ellen való, de minden szava igaz.

 7. halmazelmélet

  Gratulálok. Sajnos minden szava igaz. De süketeknek és vakoknak hiába beszélnek. Nem lát, nem hall, csak beszél, de azt nagyon és sok hülyeséget. Ilyen ma a magyar.

 8. Halmazelmélet és Stáry Lóránt – abszolút egyetértek. A magyar valóban birka. Én nem tudom megmondani, pontosan mit is kellene tenni, de nem tűrni, behódolni, az biztos. Az én családomat is fenyegeti a földönfutás, nincs munka, 3 emberből 1 keres, ő is 47 ezer Ft-ot! Rengeteg önéletrajzot küldök, hogy munka kell, bármilyen, de mindenhova azok kerülnek be, akik valakinek a valakijei. Vagy hajlandók megtenni “valamit”, amit én nem. Szégyen és gyalázat. Amíg hagyjuk, ezeknek mindent lehet. Mi meg hagyjuk és kesergünk. Ha egy szekeret nem annyi felé húznánk, ahányan vagyunk, hanem összefogva tolnánk egy irányba, eljuthatnánk valahova. De ez nem fog az én életemben bekövetkezni, ha így folytatjuk.

 9. szilágyi e ágnes

  Szégyen-országban élünk,de csak magunkra haragudhatunk,ha nem tudunk kiállni egymás mellett,sőt még magunk mellett sem.B.Lászlónak igaza van:ha nem így fogalmaz,senki nem hallja meg,ami szeretne elmondani.HIÁNYZIK A CIVIL BÁTORSÁG,AZ EGYÜTTÉRZÉS,ez a legnagyobb bajunk! Pedig rajtam,rajtad,rajtunk múlik,odaállunk -e,kimegyünk-e,megszólalunk-e?! Sokáig már nem hezitálhatunk!

 10. Hála Istennek s a forradalomnak hogy már nem ebben (M.o.) a félrevezetett országban élek már de szörnyedve észlelem, hogy a 21. évezredben is ilyen kétes alakok mint ez az áporodó töpörtyü Orbán es Co. uralomra juthat. De kérdezem én: kik voltak ezek az idióták akik erre a bitangra s párt jára szavaztak?
  ès kik azok a marhák akik még mindég támogatják? (természetesen tudom kik ezek..)
  de szerintem minden ország megérdemli azt a föjét akit választ! Ugy érzem hogy a Magyarnép nem tart össze s elvesztették az öntudatukat..(már aki a Fideszt választotta) egyik jobbra a másik balra húz, igy persze könnyü volt elfoglalni a “trónt” ,de ö íkább a guliba való! Európában ugy szokták mondani: az ürülék az eddig csak büdös volt de ma már beszél is” ! Igy én is csatlakozom a durva kifejezésekhez, tálán ért a szóból s lehuzza magát!

 11. Teljes mértékben osztom a szerző véleményét – a választás előtt semmi konkrétumot nem ígért, de azt követően minden intézkedése a hatalom bebetonozására irányult. Illetve törvényesítette a lopást- lásd egykulcsos adó
  amihez foggal körömmel ragaszkodnak. Mindezeket jellemzi még az is, hogy a
  bűvkörükből frissített alkotmánybíróság -és a világközvélemény is megsemmisített, ill. elítélt sok önkényes alaptörvényüket. Lehetne sorolni a badarságukat. A sok millió szegény emberen verik el a port. Minden látványos intézkedésüknek a lakosság fizeti meg az árát- bankadó, benyaló levelezések a lakossággal, tranzakciós illeték, stb. Birkák vagyunk magyarok, s ha továbbra is azt akarjuk, hogy az emberi méltóságunkat sárba tiporják akkor a a következő ciklusban is adjunk nekik bizalmat.

 12. Ebből az orsós orbánból már a másodpercek is sokat jelentenek, nem hogy egy újjabb ciklus, kampányol orrba szájba, járja az Országot, és dicsőiti önmagát és a szemét- szerinte – remek tevékenységét-.
  Élve kellene eltemetni, fejjel lefelé, hogy felfelé ne tudjon kaparni!
  Meddig él egy ilyen emberiség szégyene ?
  Mit akar már tönkre tenni, mert már nem lehet tudni, hogy találna e valamit még amit nem tett tönkre ! A francba az egész seggnyaló bandájával együtt! Teljesen jó és tökéletesen igaz a róla szóló cikk!
  Gratulálok a cikk írójának Bartus Lászlónak !!!!

 13. Jòkai András

  Remek írás.

 14. Hetvenhetes, Te hol élsz? “ízlésem ellen való” Nem olvasod Bartust? Ezért a “finomkodásért” tartunk ott, ahol vagyunk!!!! Ahelyett, hogy örülnél annak, hogy valaki mer és merhet kimondani őszinte mondatokat. Revidiálj!!!

Írja meg véleményét!