2011, ápr. 30

Életfogytig

Szerencséje van Gyurcsány Ferencnek, hogy Magyarországon jelenleg nincs halálbüntetés, mert ha lenne, valószínűleg nem úszná meg. De még ne kiabáljuk el, mire megszületik az ítélet, még visszaállíthatják a halálbüntetést, és akkor ő lehet az első, akin alkalmazzák. Nem kell hozzá más, mint kiküldeni újabb 8 millió kérdőívet azzal a kérdéssel, javasolja-e Ön a halálbüntetés visszaállítását. Majd feldolgozzák ugyanolyan átlátható módon, mint a Fidesz-alkotmányra küldött válaszokat. Még nem is kell akkorát hazudni, mint ennél. A magyar lakosság nagy része igennel válaszolna. Barbár országokban szeretik a kivégzéseket, egyes testvéri barbár országokban a nyilvános kivégzéseket is.

Az Orbán-kormányt eddig sem nagyon érdekelte, mi ütközik az uniós jogba, mire vállalt Magyarország kötelezettséget. Ha a nép mást akar, nekünk nem diktálhat senki. Ne feledjük, hogy Orbán alkotmányába már beleírták a tényleges életfogytiglani büntetést. Ennek eddig sem volt akadálya, bírói mérlegelés tárgya volt. Ha ezt alkotmányban rögzítették, akkor valakivel szemben alkalmazni akarják. Majdnem biztosra vehetjük, hogy a következő törvénykezési periódusban születik majd egy olyan törvény, ahol az Orbán-alkotmányra hivatkozva nem hagynak mérlegelési lehetőséget, hanem a „bűncselekmény” megállapítása esetén ki kell szabni a tényleges életfogytiglan tartó büntetést. Úgy tippelek, hogy ez olyan bűncselekmény lesz, amelynek esetében teljesen indokolt lesz a legsúlyosabb büntetés kiszabása, és ezzel a magyar nép megint egyet fog érteni: például az ország tönkretétele, a választók becsapása, a nép meglopása és kirablása, költségvetési adatok meghamisítása, ezekkel összefüggő hazaárulás, és hasonlók esetén.

Ebből az a meggyőződésem is következik, hogy az Orbán-alkotmányba kizárólag Gyurcsány Ferenc kedvéért kerülhetett be a tényleges életfogytig tartó büntetés lehetősége. Gyurcsány Ferencnek már most menedékjogot kellene kérnie valamelyik demokratikus országtól, amíg nem késő. Vagy elmenekülni egy olyan országba, amely nem adja ki Magyarországnak. Ma még kevesen tartják elképzelhetőnek, de a magam részéről meg vagyok győződve arról, hogy Orbán Viktor őt vagy életfogytiglanra ítélteti, vagy ha tehetné, akkor  halálra, ha a sok éven át tartó előzetes letartóztatása alatt valamilyen formában mégis visszahoznák a halálbüntetést. Nem olyan lehetetlen. Ki hitte volna tavaly ilyenkor, hogy egy év alatt felszámolják a jogállamot, eltörlik az ország demokratikus alkotmányát, és egy diktatúrát megalapozó alaptörvénnyel váltják fel azt? És mindez az ország soros EU-elnöksége alatt. Hitte volna valaki, hogy az országnak egy év múlva nem lesz demokratikus alkotmánya, hogy a nevéből is kitörlik azt, hogy köztársaság? Ha a legrosszabbat megússza is, sok jóra ne számítson. Az biztos, hogy sok évre lecsukják.

Véleményem szerint a következő várható: Gyurcsány Ferencet megvádolják, majd a kamerák kereszttüzében pórázon és bilincsben elvezetve, letartóztatják. És onnan már nem jön ki az ítélethirdetésig. Újabb és újabb koholt vádakkal gyanúsítják meg, a külföld tiltakozik majd, de Orbán Viktor mint a világ legnagyobb demokratája tárja szét ártatlan karjait, hogy ő nem avatkozhat a független igazságszolgáltatás dolgába. Úgy számol, hogy emiatt légicsapást talán nem mér majd az Egyesült Államok és a NATO Budapestre.

Próbáljuk végigvezetni a logikát. Ha Orbán kézzel vezérelt lakáj ügyészsége kérte a mentelmi jog felfüggesztését, akkor biztosan gyanúsított lesz Gyurcsány. Ha meggyanúsítják, és nem emelnek vádat ellene, az még akkor is blama lenne egy volt miniszterelnök esetében, ha ezt a baklövést egy valóban független ügyészség követné el. De itt erről szó nincs, tehát mostantól nincs visszaút. Ha Gyurcsány Ferenc szabadlábon védekezhet, akkor azt a benyomást kelti, hogy nem komoly az ellene hozott vád, igazából nem is bűnöző. Szabadlábon telekiabálja az országot és a világot. Mindenképpen le kell tartóztatni, mert az úgy látványos, másrészt, aki börtönben van, az kriminalizálódik akkor is, ha nem követett el semmit. Ha bekerül a börtönbe, és onnan kiengedik, mielőtt elítélnék, az szintén veszélyes lehet, mert gyengíti a koncepciót, hogy egy veszélyes bűnözőről van szó. Ezért ha egyszer bekerül a börtönbe, onnan már nem engedik ki. Ezer indokot lehet találni: fennáll az összejátszás és a menekülés veszélye. Ha ezek után nem ítélik el, az akkora blama, amit nem lehet vállalni. De – mint azt jeleztük – itt eleve nincs szó arról, hogy az igazságot kutatná bárki. Az a cél, hogy elítéljék. Ha csak néhány évre ítélik, azzal azt sugallják, a bűne nem is olyan súlyos, Gyurcsány mégsem akkora bűnöző. Az nem jó. De a legfontosabb érv az, hogy Orbán első perctől kezdve azon izgulhatna, mikor jön ki Gyurcsány a börtönből. Úgy érezné, hiába csukta le, minden kezdődik elölről. Ennek a gondolatától is tombol a bensője, ezért örökre kell megszabadulnia tőle. Ha bebörtönzi, soha többé ne jöhessen ki. Vagy csak nagyon-nagyon soká. Különben az egésznek nincs értelme.

Azzal, hogy Orbán kiadta a parancsot Gyurcsány mentelmi jogának felfüggesztésére, egyirányú utcába került. Innen már nem lehet visszafordulni. A szegény magyar nép is látni akarja rabláncon a bűnösöket, akik miatt mégsem úgy él, mint az osztrákok. Velük pedig elhitették, hogy mindez Gyurcsány miatt van. A szegény magyar népnek szüksége van Gyurcsány bebörtönzésére, mert különben előbb-utóbb szembe kellene néznie saját felelősségével, hogy a rendszerváltás kudarca, az ország elszegényedése kizárólag a szegény magyar nép magatartásából következik, azt nem a politikusok, hanem ők okozták. A politikusaik csak annyiban bűnösök, hogy igyekeztek a kedvükben járni. Csak magának köszönheti az ország, hogy itt tart. Mivel nem akar ezzel szembenézni, szüksége van bűnbakra, akire mindent ráfoghat. A közszolgálati és a jobboldali média majd naponta szállítja a „bizonyítékokat”, az egyre súlyosabb vádakat, megszólalnak az ürgebőrbe varrt búvárok, lesz tanú annyi, amennyi kell. A másik oldalon álló média egyrészt gyenge, másrészt hiteltelen, hiszen azok érdekeit szolgálja, akik nem tudták megemészteni, hogy kiestek a hatalomból, bla-bla-bla. A végén még az is elbizonytalanodik, aki ma még Gyurcsány ártatlanságában hisz. Gyurcsány lassan egyedül marad a börtönében. A nép ünnepli az igazságtevő Viktort, aki helyreállítja végre a rendet és felelősségre vonja a tolvajokat. Természetesen a vagyonelkobzás sem marad el, amely Orbán Viktor népszerűségét az egekbe emeli. Ezt szereti a jó magyar ember. Ha neki nincs, másnak se legyen. Ha van neki, biztosan lopta, rohadjon meg. Hátha még osztanak is belőle, és jut neki is valami. A demokratikus országok tiltakoznak, de Orbán bemutatja az aktákat, amelyeket a legaljasabb gazemberek állítanak elő. Még angolra is lefordítják úgy, ahogy szokták. A médiatörvény főpróba volt. Ha az átment, minden átmegy az Unióban. Hiába tudják, hogy egy aljas koncepciós perről van szó, hogy Polt Péter a Fidesz csicskása. Amikor elő kell állni a tényekkel, hogy mit és miért kifogásolnak, akkor majd Navracsics bejelenti, hogy három technikai jellegű kifogása van az EU-nak, de azokat orvosolják. Aki felemeli a szavát, arról a jobboldali sajtó egy nap alatt kideríti, hogy pedofil, buzi, zsidó, cigány, tolvaj, alkoholista és kábítószeres. Gyurcsány Ferencnek pedig biztosítják a rendszeres séta lehetőségét napi három percben.

Gyurcsány koncepciós perének árnyékában már észre sem veszi senki, amikor lekapcsolják a többi hazaárulót, Gyurcsány cinkosait, akik hazugságokat mertek írni az ország vezetőiről, lejáratták Magyarországot külföldön. Amit ők szabad polgári gondolkodásnak, esetleg újságírásnak gondoltak, az hazaárulás. Néhány ilyen embert perbe fognak, börtönbe zárnak, és olyan csend lesz, hogy a légy zümmögését is meg lehet hallani Semjén Zsolt puskája csövén, amikor védett madarakra vadászik.

Gyurcsány Ferenc jelenleg csapdahelyzetben van. Ha elmenekül, azt mondják, azért fut, mert tudja, hogy bűnös. Még külföldi demokrata barátai is azt mondják, hogy oda kell állni a bíróság elé, és meg kell védenie az igazát. De eközben tudnia kell, hogy az igazát nem tudja megvédeni, mert az igazságra senki nem kíváncsi. A bíróságok és a bírák elleni támadások, megfélemlítések itt nyerik el értelmüket. Akad olyan bíró, aki elítéli akkor is, ha nem bűnös. Ezért ha nem menekül, biztosan börtönbe kerül, és onnan nem jön ki addig, amíg Budapest lángokban nem áll, és egy forradalom el nem söpri Orbán diktatúráját. Arról ugyanis gondoskodnak, hogy azt demokratikus úton leváltani ne lehessen. Éppen azért fog sokáig tartani, mert senki nem akar gyújtogatni.  Normális ember az ilyentől irtózik. Gyurcsány tehát nem menekülhet, de nem is maradhat. Az egyetlen, amit tehet, hogy amíg szabadlábon van, végigjárja Angela Merkelt, Sarkozyt, David Cameront, a spanyol, a belga, a dán, a finn és a lengyel miniszterelnököt, ha lehetséges, akkor Obamát is, bemutatja saját bizonyítékait, és nemzetközi megfigyelőket kér a tárgyalásra. Ez persze nem akadályoz meg semmit, de legalább megnehezíti Orbán dolgát, és nehezebbé teszi a hazudozást. Egyet nem tehet: az oroszokat nem hívhatja be, pedig szívesen jönnének. Helyettük majd ENSZ békefenntartók jönnek, de az egy kicsit később lesz.

Mire alapozzuk, hogy ez a forgatókönyv lehetséges? Két dologra: az egyik, hogy az Orbán-rezsim működése és gondolkodásmódja elérte a totális diktatúrákra jellemző összeesküvés-elméletek szintjét, a legfőbb vezető és népe készen áll a koncepciós perekre, érett rá a helyzet. A másik a diktátorok skizofrén paranoiája, amely megakadályozza őket abban, hogy nyugalmuk legyen addig, amíg egyetlen komoly riválisuk, versenytársuk van. Soha egyetlen diktátor nem hagyta szabadon vagy élve azt az ellenlábasát, akitől rettegett, aki valamikor már legyőzte, és akivel szemben kisebbrendűségi érzései vannak. Kádár János és Nagy Imre, Putyin és Hodorkovszkij, Sztálin és Trockij, Hitlernél nem is egy ember, hanem maga az árja faj legnagyobb ellenfele volt a zsidóság, a végeredményt láttuk, és sorolhatnánk. Nemcsak a büntetés, a gyűlölet és a bosszú is életfogytig tart. De az ellenfelek kinyírásába, a gyötrő lelkiismeretbe, a végén többnyire bele is bolondulnak.

Ami a koncepciós perekre való érettséget és hajlandóságot illeti, elég csak arra gondolni, hogyan hazudták a gyöngyöspatai romák kimenekítéséről azt, hogy az egy korábban betervezett üdülés volt húsvétkor. Akik ezt elhiszik, azok készen állnak arra, hogy bármit elhiggyenek, hogy elfogadjanak egy Gyurcsány elleni koncepciós pert. A másik oldalról gondoljunk a korábban soha nem hallott nevű Kocsis Máté fideszes képviselőnek, a rendészeti bizottság elnökének „tényfeltáró bizottságára”, amely már azt kutatná, kik és milyen céllal vettek részt a romák utaztatásában, és miért állították, hogy üdültetés helyett evakuálásra került sor. Ez már igazi koncepciós eljárás. Ahol erre képes a politika, ott a hivatalos oldal is készen áll egy Gyurcsány elleni koncepciós perre. Ez a Kocsis már Richard Field és az Egyesült Államok, valamint az esetleges külföldi szálak szerepét is vizsgálná, továbbá azt, hogy ki pénzeli azt a Véderőt, akik elől menekíteni kellett a romákat. A koncepciós kérdésfelvetésből már előre lehet tudni a bizottság vizsgálatának eredményét: ugyanazok pénzelik a nácikat, mint akik előlük kimenekítették a romákat, hogy lejárassák édes hazánkat, a tejjel és mézzel folyó földet. Ebben már Gyurcsány is benne van a maga egymillió forintos adományával, és ha lehet, akkor még az összes filozófus és filmes, akiken még nem álltak bosszút eléggé. Normális országban egy ilyen felvetés után ezt a Kocsis Máté nevű nímandot félórán belül zárnák a bolondok házába. Magyarországon viszont rendes vizsgálatot vezethet ezzel a koncepcióval, még szerencse, ha nem üzennek hadat Amerikának. Ahhoz hasonlóan, ahogyan gyakorlatilag már hadat üzentek Oroszországnak. Átkeresztelték a Moszkva teret, Orbán kitüntette Putyin legnagyobb bírálóját, és készülnek elmozdítani a szovjet hősi emlékművet. Így jár az, aki megalázza Orbán Viktort. Putyin vessen magára, nem járt ő rosszabbul, mint Heller Ágnes. Ne legyenek kétségei senkinek, mindenki sorra fog kerülni, mi is, mások is. Biztosak lehetünk abban, hogy az esztergomi fideszes feketelistához hasonló országos listájuk is van, gondosan megrajzolva rajta a kapcsolati háló. És majd a koncepciós perek meghatározott pontján kerülnek a nyomozóhatóság látókörébe a bűntársak. Bűnszövetkezetet fogunk alkotni olyanokkal, akiket soha nem ismertünk, de a tanúk és az ürgebőrbe varrt búvárok igen. Ez lesz az igazán fontos, nem a költségvetési hiány, mert Magyarország megújulása elképzelhetetlen addig, amíg a kártevők köztünk vannak, és nemcsak a felelősségre vonásuk marad el, hanem romboló tevékenységüket szabadon folytathatják. Ezek akadályozzák az új világot, a múlt erői tartanak bennünket vissza. Ezért nincs tízmillió új munkahely, csak tyúktolvajok vannak, akiket ezek biztatnak. Hiába teszünk bármit, ha ezek visszahúznak. Ezért kell megszabadulni tőlük.

Hogy miért éppen most kerül sor Gyurcsány eltávolítására? Egyrészt azért, mert ő nevezte egyedül az Orbán-alkotmányt annak, ami. Mindenki összevissza hablatyol egyes erényeiről és használható részeiről, elfeledkezve, hogy ezt az alkotmányt ők fogják használni, nem mi. Még olyanokat is mondanak, hogy azért még demokrácia van. Egyedül Gyurcsány nem mismásol. Mondott egy beszédet is, ami nem volt igazán jó, nem volt átütő, még azt is mondanám, hogy gyenge volt. Azért, mert nem tudott szívből beszélni, mert nem azt mondta, amit kellett volna, amikor az MSZP-ben való maradását bejelentette. Megint nem volt őszinte. Ha Orbán békén hagyná, csendben kinyírná magát is, a pártját is. Innen látszik, hogy Orbánt nem a racionális megfontolások, hanem az indulatai, a bosszú vezérlik. Tudja, hogy ez az ember nem fél tőle, és átlát őrajta. Ez már elég indok arra, hogy likvidáltassa a politikai életből. Ráadásul aktivizálta magát. Rossz példát mutatott, amit meg kell torolni mások miatt, hogy féljenek. Az orbáni béke arra az ajánlatra épül, hogy ha meghúzod magad, akkor békén hagyunk. Másrészt megvárták az új alaptörvény elfogadását. Ők úgy tekintenek rá, mintha már érvénybe is lépett volna. A demokratikus alkotmány nekik idegen légkört jelent, de a saját alaptörvényük törvényessé teszi a törvénytelenséget. Mostantól otthon érzik magukat, ez az ő országuk. Ezt az alaptörvényt úgy forgatják, ahogyan akarják. Tessék egy pillantást vetni az alábbi fotóra. A képen Orbán Viktor és Polt Péter legfőbb ügyész látható a Fidesz-alkotmány elfogadása után:

Akár képaláírásokat is gyűjthetnénk. Minden az arcokra van írva. Orbán erre várt, megkönnyebbülten veszi tudomásul, hogy minden akadály elhárult. Polt mintha csak azt mondaná, hogy mehetünk Gyurcsányra és a bandájára. Mozdulatával hízeleg, ajánlkozik. Tekinthet-e így független legfőbb ügyész a miniszterelnökre? Ki bízik meg egy ilyen emberben? Kovács Tamás, a korábbi legfőbb ügyész ellenállt a Gyurcsánnyal kapcsolatos politikai nyomásnak, miután tudta, hamarosan nyugdíjba vonul, neki már nem árthatnak. De az ő akkori viselkedésén lemérhető, hogyan állna egy független ügyészség azokhoz a hamis vádakhoz, amelyekkel a volt miniszterelnököt illetik. Említsük meg, hogy Polt Péter Fidesz-aktivista egy ciklusban már kiszolgálta a pártot, és megakadályozta, hogy az Orbán-kormány korrupciós ügyeiben büntetőeljárások induljanak. Teljesítménye százszázalékos volt. Ezt csak azért említem meg, hogy tudjuk, most sem lehet jobbra számítani. Polt Péter a politikai megrendeléseket maradéktalanul végrehajtja. Másrészt azért emelem ki, mert azt ne felejtsük el, hogy ez az ember a törvény őreként ferdíti el az igazságot, és ha igaz az, ami sejthető, akkor az előző ciklusbeli és a mostani periódusában is, amit tesz, az bűncselekmény. És ha egyszer valóban lesz Magyarországon elszámoltatás és felelősségre vonás, ennek az embernek felelnie kell azért a gyalázatért, amit művel, és azért a rombolásért, amit a jogállamban véghezvitt. Polt előtt az ügyészség egy nagy tekintélyű szakmai szervezet volt Györgyi Kálmán kezében, akit a pletykák szerint valamiféle zsarolással távolítottak el, hogy helyet készítsenek Poltnak. Azóta az ügyészség legplasztikusabban a politikai prostituált elnevezéssel írható körül, megalázva a szervezetben dolgozó kiváló szakemberek sokaságát.

Végezetül, a teljesség igénye nélkül, soroljunk fel néhány olyan ügyet és jelenséget, amelyek a bűncselekmény alapos gyanúját vethették volna fel, sokkal inkább, mint a Gyurcsány elleni koholt vádak Sukoró ügyében. A Fico Kft. ügyeit kellene előkeresni a kilencvenes évek elejéről, a MAHÍR ügyeleteit, a sok százmilliós MHB hitelekkel együtt, amelyeket soha senki nem fizetett vissza. Hasonlóképpen listázni kellene a Postabanktól felvett pénzeket, amelyeket aztán a dolgozó magyar nép fizetett meg a bank adósságainak állami pénzből való rendezése során. Nem kellene elfeledkezni az A-Reklám, B-Reklám és egyéb kft.-kről, amelyek százmilliós köztartozással fejezték be dicstelen pályafutásukat. Az állam által nyújtott székház eladásából származó bevétel kacskaringós útjának célállomásául annak idején magáncégek és bizonyos bányatulajdonok jelentek meg a korabeli sajtóban. Magam is írtam egy kétrészes, egészoldalas cikket a Millenáris Parknál pofán vert pénzekről, amelyek értéke dokumentáltan a kétmilliárdhoz közelített. Ki ne felejtsük a Fidesz és Orbán Viktor barátainak múltjából a derék Kaya Ibrahimot és Joszip Totot, akik voltak olyan szerencsések, hogy egy nap alatt több mint egy tucat Fidesz-közeli céghez jutottak hozzá potom áron, és még a cégek százmilliós köztartozásaiért sem kellett felelniük, mert soha nem látták a Fidesz-közeli eladókat. Így ezeket az összegeket is a derék magyar nép fizette meg a Fidesz-közeli fiúk helyett. Érdemes lenne feleleveníteni azt, hogy az ominózus Fidesz-közeli cégek hogyan váltogatták egymás közt a tisztségviselőket, ugyanígy a székhelyeiket, az APEH területi ellenőrei elől bujdosva, mindig újabb területi igazgatósághoz helyezve az illetékességet, míg mindegyik kikötött egyetlen területi igazgatóság alá tartozó címen. Itt egy Fideszhez közelálló vezető révén végre nyugalmat találtak – nem kellett fizetni. Felsorolhatatlanok a vélhetően bűncselekmény kategóriájába sorolható esetek a révfülöpi nyaralótól az autós és nyomdai cégekig. Elég sok cikket volt szerencsém írni a fiúk viselt dolgairól. A magyar nép elfelejtette, hogy az Orbán által az “átmenet” évtizedeinek nevezett időszakban ez a párt a korrupciós botrányok állandó szereplője volt. Természetesen egyetlen esetben sem történt felelősségre vonás. Ha már a miniszterelnöki felelősség is büntetőjogi kategória, említsük meg szerényen az ország 12 legjobb állami gazdaságát, amelyeket az előző Orbán-kormány egy határozatával (amelyhez köze volt az akkori miniszterelnöknek is) kijelölt tulajdonosoknak juttatott, ahelyett, hogy privatizációs pályázaton értékesítette volna ezeket. Nem lenne érdektelen megvizsgálni az akkor kijelölt tulajdonosokat, hol helyezkednek el a mai fideszes maffiahálóban.

Szerény véleményem szerint ugyanis a Fidesz nevű párt egy klasszikus maffiára emlékeztető módon működik. Vélhetően azért vannak pártként bejegyezve, mert a magyar bíróságok nácikat ugyan bejegyeznek, de maffiát nem. Az élén a főnök morálisan „kivégezteti” az ellenfeleket (amortizációnak is nevezik ezt). Módszereik valahol az ukrán-orosz maffia, a Camora és a szicíliai Cosa Nostra között helyezkednek el. A közönséges zsarolás és fenyegetés mellett a gondosan elfoglalt ügyészséget, APEH-et és a titkosszolgálatokat is használják a hatalom és a pénz megszerzésére. A taggyűlésekről nem készül jegyzőkönyv, amit pedig készítenek, az nem jegyzőkönyv. A Vatikánnal ugyanolyan jó kapcsolatot tartanak fenn, mint egykor Don Corleone. Semjén még külsőre is úgy néz ki, mintha a Keresztapa című filmből lépett volna ki. Az újságírókat nem kell megvenni, mert az újságok az övék. A Fidesz annyiban különbözik az általunk jól ismert klasszikus maffiáktól, hogy míg azok próbálnak a politikusokkal összefonódni, addig ők maguk a politikusok is egyszemélyben. Ennek köszönhetően mindent hatalmi szóval és erővel képesek elintézni, és nem szorulnak arra, amire szakmabeli társaik, hogy politikai hatalom híján kétségbeesésükben szitává kelljen lőniük bárkit is. Nekik e célra rendelkezésükre áll az ügyészség, a rendőrség, az adóhivatal és egyre inkább a bíróság is. A Pax Mafiosa állapotát eddig megzavarta, hogy a választások alkalmával időnként elveszítették egyes bázisaikat, de mostantól ez nem lesz így, mert egy maffia törvényét tették az ország alkotmányává. Ilyen tökélyre egyetlen szervezett bűnözői csoport jellegzetességeit mutató alakulat sem jutott még a történelemben. Simicska Lajos híres mondását, hogy mindenkinek joga van hülyének lenni, sokan félreértették. Ezt vélhetőleg ránk értette, mert ebben a történetben a hülyék mi vagyunk, ők legfeljebb azok, akik hülyének néznek bennünket. Működésüket csak azok nem értik, akik csupán egy politikai párt logikáját kérik számon rajtuk. Más országok azért nem értik a magyar kormány viselkedését, mert a Fidesz más országok kormányaira és politikusaira is úgy tekint, mintha azok egy másik maffia lennének. Ha szót akarnak érteni Orbánnal, úgy kell vele tárgyalniuk, mint ahogyan a Gambino, a Genovese és a Lucchese család vezetői tárgyaltak egymással a szebb napokon. Azt megérti.

A maffiózók és a diktátorok maguk hozzák létre saját ellenzéküket is, és azokat, akik őket leváltják. A Gyurcsány elleni támadás egységbe tömöríti az ellenzéket, mert így Gyurcsány mellett annak is ki kell állnia, aki nem szereti. Ez nem tesz jót a demokratikus erők belső fejlődésének, de sokakat ráébreszthet arra, kiknek a kezébe került az ország. Orbán leginkább védett embere (aki személyében megtestesíti mindazt, ami a Fidesz), Meggyes Tamás nevelte ki az ő legközelebbi ellenfelét. Amíg Gyurcsány börtönben lesz, Tétényi Éva ad majd új reményt az embereknek. Ha Tétényi csak fele olyan, mint amilyennek most kívülről látszik, amit az emberek belelátnak, akkor ez a csaj legyőzi az apró termetű Góliátot.

Orbán veszélyes játszmába kezdett. A dolgok most kezdenek komolyra fordulni. Olyan folyamatot indított el, amely megnyitja az utat a további durva törvénytelenségek előtt. A Nemzeti Együttműködés Rendszere ennek révén most fordulhat majd át nyílt diktatúrába. Kiszámíthatatlanok a következmények. Vakarózhatnak Európa politikusai. Gyurcsány kinyírása Orbán vesztét is okozhatja. A Fideszben lapátolóknak már csak kevés idejük van, hogy elhagyják a kalózhajót, mert utána olyan mélyen részesei lesznek a bűnöknek (szándékosan teszik őket bűnrészessé), hogy kénytelenek lesznek azonosulni velük, védeni a diktatúrát, amíg lehet, az azt követő megtorlástól való félelem miatt. Ha Orbán Viktor nem tér észhez, és nincs néhány jó barátja, aki most ezen a ponton megállítsa, nagy valószínűséggel a hágai nemzetközi bíróságon végzi.

Gyurcsány Ferenc pedig csak annyira bízzon a kegyelemben, hogy erre irányuló kérelmét Schmitt Pál fogja elbírálni. Ez lesz az első papír, amit nem fog aláírni.

20 Comments

20 Reader’s Comments

 1. Tisztelt Bartus Úr!
  Írásait olvasva mindíg ellenszenv kezd ébredni bennem. Cikkei elején. Ennek oka, hogy mélységesen kétségbe ejtenek tényszerü, a valóságot feltáró megállapításai, következtetései. A rosszhír hozóját és nem a rossz hírt szokták mellbe szúrni. De sajnos Önnek igaza van, most is. A végére azonban mindíg reményt ad arra, hogy országunk, társadalmunk tragikus helyzetére mégis lehet megoldás. Ezért az ellenszenv helyett valójában a szimpátia győz bennem.
  További sokkoló írásait várom.

 2. amit a cikkíró leírt,szörnyű,de sajnos igaz,mi mindannyian megfélemlítve,megalázva állunk a semmi közepén!mindenki hallgat
  és rejtőzködik,nem fogunk mi szólni semmihez,és semmiért,ajánlanám annak az evangélikus lelkész szavait,ő mondott olyasmit.értünk már nem volt aki szólhatott volna! ÉBRESZTŐ!!!!!!!

 3. Ezt a cikket tananyaggá kéne tenni.
  Továbbá lefordítani angolra és elküldeni a világ minden jelentősebb lapjának.
  A náci koncentrációs táborokról szóló első hírhez hasonlóan el fog tartani egy darabig, amíg elhiszik.

 4. Che Dávid

  Ami le van írva az szóról szóra igaz. Ne csodálkozzunk ha Viki 1xer s mindenkorra kormányzóvá lépteti elő magát. Az új alkotmány szerint és a 2/3ados többség mellett ez nem elképzelhetetlen.

 5. Hogy is van az a mondás? A lavinában egyetlen hópehely sem érzi magát felelősnek. Minden a hatalomról szól. Ezért váltak a volt fasiszták elkötelezett kommunistává, és ezért lettek a volt kommunisták véresszájú fidesznyikekké. Ez a világ rendje. Akit pedig a vágóhidra hajtanak, az az átlagember.

 6. Tisztelt Bartus Úr!
  Nagy tisztelője vagyok, mindig várom írásait, amik lenyűgöznek.
  Ebben a cikkében van viszont egy mondat, ami nem tetszik.

  “Barbár országokban szeretik a kivégzéseket, egyes testvéri barbár országokban a nyilvános kivégzéseket is.”

  Javítson ki ha tévedek, de tudomásom szerint Amerikában egyes szövetségi államokban a mai napig vannak halálos ítéletek és néha-néha kivégzések is. Akkor most kérdezem, Amerika is barbár ország?
  Megjegyzem én is a halálbüntetés mellett lennék, de nem érzem barbárnak magam, sőt!

 7. yehooda woolf

  ragyogó a cikk, ki is borított…hahaha mit vártunk szivárványt? a Fletó egyébként hülye, másolja a Rajk László helyzetet akkor a spanyol, moszkovita és magyar vonalak csaptak össze mint tyúk a töreken ma meg pénzről van szó semmi másról mindhárom gyermeknek királyi utódnak királyi vagyont kell hagyni még a zabigyereknek is

  én a Fletó helyében elmentem vola az országból és onnan piszkálnám, mondjuk Madeira vagy Makao esetleg Madagaszkár és megőrjíteném a törpét teljesen és onnan lehetne is új pártot gründolni mert a magyar ilyen ha távol van akkor hisznek mert idegen ha otthon van leszarják de ezt egy Fleto méretű politikusnak tudnia kéne nemdebár?

 8. yehooda woolf

  még az a gondolat bánt engemet, hogy a narancsbukta párt képviselői, az egész kóter vagy kráter vagy katyvasz, hogyishívják 4 emberből áll, a lézer, rogán,kósa meg néha egy egy beugró dalnok, a többi sohasem tett mást mint begyűjtötte a voksokat túrázva és nyomja a gombot v

  vissza lehet e egyenként hívni képviselőket lakóssági kezdeményezésre, csak úgy dafke zéééé gróóóóóósz és választani helytüük akárkit gipsz jankát vagy kutibirót vagy a kanászt

 9. Hányingerem van Don Viktortól.

 10. Újabb Bartus csemege.Megint az az érzésem, hogy egy valóságos ,félelemre okot adó ügy kapcsán állít fel elméletet.Szerintem a mégoly szemét Orbán sem mer eddig elmenni.

 11. Bartus, kedvelem irásaidat, lehet, a jővőbe látsz, de NE legyen igazad ebben, egyébként igazlátó ember !
  A világ demokratái ugye kiállnak Gyurcsány mellett???
  IGEN ?

 12. átlagember

  Csak szeretnéd ,hogy így legyen.Nem ment el ez a 60 év nyomtalanul fölötted:el sem tudsz képzelni mást,csak a saját kaptafádat:lopás,gyilkolás,aljas háttéralkuk.Ezt nevelte beléd az eltelt idő.Innen nagyon nehéz visszatalálni a dolgozó ,szabad emberi társadalomba. Őszintén szánlak.

 13. Ó, te szegény átlagember

 14. Helló átlagember! Miket irkálsz? Hát hol élsz te? Hol van itt “dolgozó, szabad emberi társadalom”? Itt csak acsarkodó, egymást legszívesebben a Dunába fojtó, szétszakadt társadalom van, akik hagyták magukat meghülyíteni, mert a magyar már csak ilyen! Ha akad valaki, aki leveszi a vállainkról a felelősséget, megerősít abban, hogy nem mi tehetünk arról, hogy mindig mindent elb*szunk, rámutat, hogy szerinte ki a bűnös (mikor ki, pl. a zsidók, a cigányok, a gyurcsány = nem kívánt törlendő), akkor azt az egekbe emeljük, elnézzük neki , hogy mindenkit kifoszt, hogy a sárba tapos, sőt eléfekszünk, hogy ki se kerülhessen! Megérdemeljük! Hajrá Magyarország! Ezt akartuk! Tényleg ezt akartuk?

 15. Helló átlagember! Miket irkálsz? Hát hol élsz te? Hol van itt “dolgozó, szabad emberi társadalom”? Itt csak acsarkodó, egymást legszívesebben a Dunába fojtó, szétszakadt társadalom van, akik hagyták magukat meghülyíteni, mert a magyar már csak ilyen! Ha akad valaki, aki leveszi a vállainkról a felelősséget, megerősít abban, hogy nem mi tehetünk arról, hogy mindig mindent elb*szunk, rámutat, hogy szerinte ki a bűnös (mikor ki, pl. a más vallásúak, vagy a más szinüek, a gyurcsány = nem kívánt törlendő), akkor azt az egekbe emeljük, elnézzük neki , hogy mindenkit kifoszt, hogy a sárba tapos, sőt eléfekszünk, hogy ki se kerülhessen! Megérdemeljük! Hajrá Magyarország! Ezt akartuk! Tényleg ezt akartuk?

 16. Na, kimoderálták, amit írtam. Pedig nincs benne semmi olyasmi.

  T Moderátor! Nem jó a moderálási alapelv, mert szerintem egyes szavakra moderál, holott a szöveg értelmét kellene figyelembe venni!

 17. Súlyos szindróma, amelynek mi vagyunk az elszenvedői. Jogosan nevezte valaki Orbánt Pannon Putyinnak, mert amit az Hodorkovszkíjjal csinált az, ugyanezt műveli most ő Gyurcsány Ferenccel.
  REÁL SZISZTÉMA á’lá FIDESZ
  Emlékszik e valaki még a Reálbankra? Egy jól prosperáló magán bank volt addig, amig a Fidesz hatalomra nem került. Ugyanis e banknak az egyik leánybankja, a Reálszisztem kft-nek mint tőke rész birtokában volt a Postabank egy jelentős – döntö – nagyságú részvénypakettja. A Fidesznek, annak érdekében, hogy a postabank politikai tönkretétele sikerel járjon szüksége volt erre a részvényhányadra. Valahonnan már előre kiszaszerolták, hogy honnan tudhatták – lehet, hogy a PÁSZF-től? Hatalomra jutásuk után szinte azonnal – néhány nap után – lecsaptak a Reálbankra. Ezt úgy hajtották végre, hogy egy szép reggelen – se szó, se beszéd – csődbiztost rendeltek ki és az összes létező médiában szerte kürtölték az állítólagos csődöt. Ezt követően azonnal a betétesek hatalmas sorai jelentek meg a bank központjánál ésfiókjainál. Napokig drámai jeleneteket közvetítettek a híradók “az egyéni tragédiákról”. Így, miután mesterségesen csődbe vitte a bankot a Fidesz, most már rövidesen valóban bekövetkezett a csőd… Arról már senki nem beszélt, hogy természetesen minden úgynevezett károsult kártalanítva lett a bank tőkéjéből.
  Az állam (vagyis a Fidesz) birtokába így – gyakorlatilag erőszakkal – jutott részvényhányad segítségével sikerült megfúrni a Postabank hajóát is – melynek a további folytatását már mindenki ismeri, de mi történt a Reálbank vezetőivel? Az ügyészség megpróbálta mondvacsinált ügyekkel megvádolni őket. A több évig tartó per alapvetően eredménytelen volt, nem sikerült rájuk kenni a csőd bűntettét és végül a bíróság felmentett az elnöktől kezdve mindenkit de évek múlva nem rehabitilnak senkit ebben az országban – hogy úgy mondjam, rajta marad a lopott abát…

 18. Ókut reméelm nem sokan vagytok Van a magyar társaadalomnak egy része akit nem lehet megfélemliteni sőt még megalázni sem. Sajnos 2 táborban v annak az egyik az agressziv fasizsta szélső jobb a másik a demokrata. A fasiszták emelf fővel grasszának őket nem lehet megalázni fűti őket a nemzeti büszkeség. A demokraták nem sápitoznak hanem a maguk módján harcolnak és küzdenek. A győzelmüknek a legnagyob akadálya a saját népünk.

 19. Sajnos mindenben igaza van. A jelenlegi vezetéssel viszont az MSZP soha nem fogja legyőzni Orbánékat! Saját magukat többszörösen lejáratták és komprommitálták. Öszöd után nem merték elmondani az igazságot, hogy miért is hangzott el az ami ott elhangzott, hiszen nem csak az akkori ellenzékiek, hanem ők is érintettek voltak. Magukba nézés helyett a párt szétverése árán is háttérbe nyomták Gyurcsányt. Ráadásul hagyták a FIDESZ nagyon jól felkészült bagázsát mindenhol lejáratni Őt. Annyira buták voltak már akkor, hogy nem vették észre, ezzel saját magukat is tönkreteszik. Ezekután vajon ki hisz egy Mesterházinak? Biztos vannak ilyenek de soha nem lesznek elegen!
  Polt Péterről csak annyit, hogy becstelen és jellemtelen alaknak tartom, aki sok tettével a hazaárulás szintjét is elérte.Tolvajokat, rablókat, maffiózókat hivatali hatalmával viszaélve mentett meg a törvények elől. Még egyszerű jogásznak sem való ilyen előélettel de a haveri körök további megbizatásai várnak rá és ezért kellett ezt a pitiánert megválasztaniuk.

 20. Az Orbán-kormányt eddig sem nagyon érdekelte, mi ütközik az uniós jogba, mire vállalt Magyarország kötelezettséget. Ha a nép mást akar, nekünk nem diktálhat senki. Ne feledjük, hogy Orbán alkotmányába már beleírták a tényleges életfogytiglani büntetést. Ennek eddig sem volt akadálya, bírói mérlegelés tárgya volt. Ha ezt alkotmányban rögzítették, akkor valakivel szemben alkalmazni akarják. Majdnem biztosra vehetjük, hogy a következő törvénykezési periódusban születik majd egy olyan törvény, ahol az Orbán-alkotmányra hivatkozva nem hagynak mérlegelési lehetőséget, hanem a „bűncselekmény” megállapítása esetén ki kell szabni a tényleges életfogytiglan tartó büntetést. Úgy tippelek, hogy ez olyan bűncselekmény lesz, amelynek esetében teljesen indokolt lesz a legsúlyosabb büntetés kiszabása, és ezzel a magyar nép megint egyet fog érteni: például az ország tönkretétele, a választók becsapása, a nép meglopása és kirablása, költségvetési adatok meghamisítása, ezekkel összefüggő hazaárulás, és hasonlók esetén.

Írja meg véleményét!