Azzal kezdem, hogy nem láttam a Ferencváros-Videoton meccset. Azzal folytatom, hogy nem is erdekel. Ha jól tudom Monicomp Ligának nevezik most az NB I-et, azt sem tudom, ki az a cég, aki a magyar focibajnoksághoz adja a nevét, és égeti magát. De az biztos, hogy a Fidesz Liga elnevezés jobban illene a magyar labdarúgó bajnokságra. Az arra érdemes (ez erősen relatív fogalom) csapatokat egyszerűen szétosztja a felcsúti aranycsapat örökös kapitánya, egymás között játszanak, esetleg egy-két csapat megvásárlását kötelezővé teszik megzsarolt MSZP-s milliárdosoknak. De azoknak csak annyi a dolguk, hogy a fideszes csapatok bezsebeljék tőlük a három pontot, és minden meccsen még jobban megalázzák a tulajdonost.

Az igazán érdekes meccsek azok, ahol a fideszes górék csapatai játszanak egymás ellen. Ezekből pontosan lemérhető az illetők informális helye a vezérelvű struktúrában. Kósa debreceni csapata még csak megengedheti magának, hogy megszorongassa a Videotont. Persze, ha majd komoly lesz a tét, és a Videoton BL-be jutása nemzeti érdekké válik, akkor azért lesz néhány lepkegól.

De ez az 5:0-ás vereség az Üllői úton, az egész Fidesz diktatúra legátlátszóbb és legröhejesebb komédiája. Kubatov listafelelős elvtárs csapata nem kockáztathatja meg, hogy akár csak megszorongassa Orbán pártfőtitkár csapatát. A vezér így ellenőrizheti, van-e lázadó a közelében. Kubatov elvtárs ötgólos veresége azt jelzi, hogy a fekete listák jó kezekben vannak, Kubatov megbízható. Az egész annyira röhejes, hogy annál már csak a vad jobboldali Fradi-szurkolók röhejesebbek, akik Orbánért bármikor felgyújtják a TV székházat, de most kedvenc csapatuknak úgy kell lefeküdni a Videotonnak, mint egykor a magyar válogatottnak Moszkvában. Ez gyönyörű. Ezek hülyeségének nincs határa. Ha igazán értenék az idők szavát, ütemes tapssal kellett volna a B-középből díjazni a Videoton góljait, és virágcsokorral megköszönni a Vezérnek, hogy elküldte a csapatát az Üllői útra, sőt csapatukat öt remekbe szabott góllal tisztelte meg. Vagy ha igazán utálják a bolsevizmust, akkor mehetnek felgyújtani a Fidesz-székházat. Elvégre hazudtak nekik éjjel és nappal, reggel, délben, este, hétfőtől vasárnapig megállás nélkül.

De ezek még nem tudják, kik mellett gyújtogattak eddig, és az az ideológia, ami a sötét buta fejükben van, az mit jelent. Ha pedig ez egy éles meccs volt, és ennyit tud a Fradi, akkor az a tanulság, hogy nem szabad pártelnökök csapatait játszatni pártigazgatók csapataival, mert senki nem hiszi el az eredményt. És most a fideszes fradista fenyegeti a fideszes videotonost, ketten együtt verik a fideszes rendőrt, és mivel ez így együtt már maga a nemzet, résztvesz rajta a világ leghülyébb embere, Schmitt Pál köztársasági elnök. Mert ő így hízeleg az Első Számú Vezetőnek, legfőbb közjogi érdeklődésével megtisztelve azt a sportszerűtlenséget, ami nemcsak a pályán, hanem a kulisszák mögött is zajlik.

Hogy erre az országra miért nem írják ki, mindjárt a bejáratnál, hogy hülyék országa, az teljesen érthetetlen. Rovásírással.

14 Comments

14 Reader’s Comments

 1. Olah Zsuzsanna

  Kedves Bartus Laszlo!
  Nem ertek a focihoz, de nem lehet hogy a mostani fradi valoban csak ennyit tud???
  1986-ban a Sport Korhaz belgyogyaszatan voltam Dr. Juhasz Jozsef /akkor volt es elotte sokaig a fradi fo- sportorvosa/ mellett osztaly- adminisztrator, a foorvos eloszobajaban dolgozva rengeteg akkor volt hires focista es edzot volt modomba megismerni ill. latni, hallani rola.

  Mar akkor is a politikusok osztottak a lapot, hatarozta meg, es szoltak bele sportdolgokba, nehez volt mar akkor is tudassal tehetseggel pl. bajnoksagot nyerni stb.
  Most valtozott annyiban a dolog, hogy ma mar nincsenek tehetsegek, OLYAN tehetsegek mint akkor voltak, de ugy emlekszem akkoriban is a hatalom es a penz volt az iranyito

 2. Olah Zsuzsanna

  A!!! Megbantam, nem kellett volna irnom, nem ertek hozza es most itt masrol volt szo, elnezest legkozelebb nem “sziporkazok” Udv.

 3. JÁNOSVITÉZ

  Kár ezért az írásért,szerintem nem méltó Önhöz.Várom további okos elemzéseit.

 4. Nekem is föltünt, hogy a Vezért a Főaláiró helyettesitette a meccsen.

 5. Ez tetszett:))

 6. Jánosvitéz

  Mi az hogy kár volt ezért az írásért? Nem volt kár!
  Egyúttal gratulálok a cikk írójának, mert nagyon a lényegre tapintott!Valahol írtam már, hogy ez a Kubatov pártkatona szép lehet, de okos nem a Fradijával, a Vidivel szemben!Ebben a Kubatovban nincs annyi tökösség, hogy a csapatát nekieressze a kedves vezető csapatának! Hogy is jöhetne Ő ahhoz? Egyébként az idő be is fogja bizonyítani.
  Ugyanis nem is ez a lényeg! Ezek a bohócok, amellett hogy szeretik(?) a focit,gyanítom, hogy a nagy pénzt látják benne, és azért szerezték meg mindenáron. Vagy volt a focihoz valami kötődése a pártigazgató úrnak? Nem tudok róla, persze attól lehetett.
  Inkább itt az idő az osztogatásra, meg a fosztogatásra! Minden területen ezt csinálják, a foci lenne pont kivétel?
  Kíváncsi leszek, hogy a bal közép meddig tűri ezt a látszat focit! Ahogy a Tv székháznak nekimentek megrendelésre,gyanítom, hogy nagyon nagy gondot nem fog okozni nekik megrendelés nélküli cirkuszokat csinálni, amikor rájönnek, hogy átverték a fejüket.
  Ugyanis mindennek eljön az ő ideje…

 7. Stumpné Bekes Margit

  Felcsúton még a fű is zöldebb,Fehérváron (egykori középiskolai helyszin) kierőszakolt “győzelmi” csapat! Ez a vezér akarata,ezt kell végrehajtani! Itt már régóta nem a fociról van szó!!

 8. Kb. annyira színvonalas a magyar foci, mint maga a kormányzó párt.
  10 éves tervet készítettek hogyan fogják felvirágoztatni a focit.
  És persze betolnak oda is pár tucat milliárdot.
  Miközben emberek százai fagytak meg az otthonukba.
  Írók, alkossatok remekműveket!
  Csatárok, lőjetek remek gólokat!
  Épül vissza a szánalmas kommunizmus.

 9. Kedves Bartus László,ez egy elhibázott publicisztika! Mért? Mert,
  aki látta a mérkőzést tapasztalhatta,hogy a Videoton magyar pályákon ritkán látható kitűnő játékkal rukkolt ki,összeérett csapat benyomását keltette,az FTC az első 20 percet leszámítva csak vergődött.Ebből a mérkőzésből Orbánra és Kubatovra asszociálni kemény DEMAGÓGIA! Ez a Fidesz stílusa ,nem kéne utánozni … Ha valaki nem látja a meccset,hogyan merészeli kommentálni? Politikai felindulásból sző elméletet? Ön egy igen tehetséges újságíró,gondolja át miről és hogyan ír!

 10. Nemrég kaptam e műremeket. Csak szegény József A-t sajnálom.
  A focihoz ugyan semmi köze, de a “korszellemhez” annál több. Íme:

  Szüret és lakoma

  Húsz évre végre lettem én
  fülkék ura, kemény legény:
  egér-
  vezér.

  Reszkessen mind a macskanép,
  uralmuk volt itt épp elég:
  böszme
  eszme.

  Aki velem egyet nem ért,
  fizetni fog majd mindenért,
  ebül
  repül.

  Helyükre ül majd sok komám,
  osztozik gazdag lakomán
  éhes
  méhes.

  Nem jut a népnek több falat?
  Ezért kell minden közfalat
  nenyí-
  teni!

  Nem ad a bank több maszlagot?
  Rájuk csapok, oszt’ jónapot,
  blamás
  bagázs!

  „Legyen itt minden nemzeti!”
  Ki ellenáll, felökleli
  magyar
  agyar.

  „Narancsszín minden éjjeli!”
  Ki tudná mind átfesteni:
  viktor-
  piktor.

  Ha örül Horn és Antall úr,
  hogy győzőnk semmit sem tanul,
  sekély
  e kéj –

  Én egész népemet fogom
  megszerzett kétharmad jogon
  hülyí-
  teni.

 11. A Videoton kitűnő formájára bizonyíték,hogy két nappal később a MK-ban 4:0-ra lelépte a Honvédot…Ebben mi a politika?

 12. Gittamama! Csak nem Fel(Al)csútra jársz?

 13. Maximálisan igaza van Bartus L-nak.

Írja meg véleményét!